Punkit lähtevät liikkeelle kun vuorokauden keskilämpötila nousee noin 5-7 asteeseen eli yleensä huhtikuun hujakoilla. Tavallisimpia punkkivälitteisiä tauteja koirilla ovat anaplasmoosi ja borrelioosi, jotka voivat aiheuttaa hyvinkin moninaisia oireita kuten kuumeilua ja nivelkipuja. Kissoihin punkkivälitteiset taudit eivät tartu niin herkästi, mutta ulkoileva kissa voi tuoda punkkeja sisätiloihin, josta ne voivat tarttua perheen koiriin tai ihmiseen.
Sekä koirille että kissoille on useita erilaisia punkkikarkotteita.
Kysy sopivaa valmistetta omalta eläinlääkäriltäsi tai apteekista!

Punkkien lisäksi myös käärmeet heräilevät kevätauringon lämmittäessä. Kyyn päästessä puraisemaan lemmikkiä, on syytä olla poikkeuksetta yhteydessä eläinlääkäriin! Kyynpureman perushoitoon kuuluvat nesteytys ja kipulääkitys (tulehduskipulääkkeitä tulisi välttää), vakavimmissa
tapauksissa lisäksi käärmeenmyrkyn vasta-aine, jota olemme tilanneet myös Troppiin. Kyytabletteja suositellaan nykyisin ensiavuksi vain niissä tilanteissa, jolloin eläimen hengitystiet uhkaavat turvota umpeen.

Uusi ultramme saapui. Nyt onnistuu tiineystarkastukset siitä 24. vuorokaudesta alkaen ja moni muukin asia voidaan nähdä :)


Kysy lisää kasvattajien pentuepaketista (sisältää progesteroninäytteenoton, tiineysultran, mahdollisen synnytystuen ja pentueen tarkastuksen ja sirutuksen).

Synnytyspäivystyksiä on kysytty paljon. Ihan 24/7 koko viikon valmiuteen emme pysty sitoutumaan, mutta mahdollisuuksien mukaan olemme tukena.